Lite fakta om mig

Utbildad i Helsingborg, Textillärare vid Universitetet i Göteborg och Tillskärare Akademien i Köpenhamn till kläddesigner. Har sytt mycket Haute Couture i mitt skrädderi i Helsingborg. Bor i Sälenfjällens vilda värld. Brinner för kvalité, textil slöjd och hantverk. Författare och kreatör för Slöjdserien. Designar även tygkollektioner och snickrar kök vid behov. Håller alltså lika bra i hammaren som i synålen. Skriver skrivstil baklänges och älskar snö.

OM ANNETTE

Så länge jag kan minnas har jag alltid skapat. Vi är nog många som har suttit vid symaskinen, stickorna eller kanske med hammaren i högsta hugg och kämpat, plitat och till sist känt lyckan, när det man skapar blir just så fint som man tänkt sig.

När jag arbetade som textillärare på olika skolor i Helsingborg saknade jag ett instruktivt, pedagogiskt läromedel som var anpassade till våra elever. Att eleverna ville mycket var tydligt, – eller inte alls, var också tydligt.

Mitt tips för en bra start är ta ledningen direkt vid skolstarten och sätta fart på eleverna. Väntan på hjälp kan vara katastrof för många. Det är enklare att starta upp terminerna med samma arbetsområde i en klass/årskull. Kanske även lite olika alternativa mönster/modeller, men ändå inom samma område. Det skapar lugn och trygghet för eleverna och för dig som lärare. Nya arbetsområden och pedagogiska beskrivningar ska alltid finnas förberedda för de elever som är extra snabba.

När jag startade företaget Förlag Freja Skapargård AB, lanserade jag mina blå  slöjdpärmar genom att resa över hela Sverige och träffade många härliga textillärare. Genom alla år har jag försökt lyssna in på önskemål från er lärare och förändringarna som sker i skolvärlden. 

Jag tackar alla inspirerande textillärare som hjälper till och utvecklar Slöjdserien®. Genom att ni delar med er av era tankar, kan jag utforma modeller och förändra allteftersom. Tillsammans kan vi göra det bästa för våra elever och kollegor.

Vill du samarbeta? Skriv till mig