Freja Skapargård skriver och producerar läromedel för textilslöjden med pedagogiska texter och illustrativa bilder sedan 2001. Vi säljer endast till skolor och utbildningsföretag.

Freja Skapargård AB startades av Annette Philip. Detta gjordes helt i egen regi. Vi har inte fått stöd eller ekonomiskt bidrag från något annat förlag eller företag. Produktion, grafisk verksamhet, testpatruller, kurser, mässor och direktleveranser upp till skolorna har helt varit vårt eget driv.

I samband med förlagsstarten 2001 gavs de tre första blå pärmarna DESIGN, BRODERI och VÄSKOR (1) ut. Sedan dess har vi producerat och levererat Slöjdserien® till nästan alla skolor i Sverige som har textilslöjd.

Vi samarbetar med Slöjd.nu som i Slöjdlexikon har filmat instruktioner för klädsömnad med våra klädsömnadsmönster.

Slöjdserien® består idag av 11 olika delar med mönsterark i full skala i flertalet delar samt därtill klädmönster för barn, ungdomar och vuxna. Här nedan ser du utdrag ur pärmarna.

PIPPELIPPER 1 med mönsterark

PIPPELIPPER 2 med mönsterark

DESIGN

BRODERI

VÄSKOR 1 med mönsterark

VÄSKOR 2 med mönsterark

VINTERVÄRME med mönsterark

TYGLAPPAR

MATERIAL

START & SLUT

KUDDAR & SÅN´T med mönsterark

Vi är mycket glada och stolta över att så många textillärare och elever använder våra mönster och pärmar.

Har du frågor om upphovsrätt och kopiering är du alltid välkommen att kontakta oss. Ring eller skriv. Vi har alltid tid till frågor och funderingar. Läs utförligare på sidan om KOPIERING

Inspirerande planscher har också varit en del av Slöjdserien®.

PRODUKTION & MILJÖ

Vi väljer kraftigare FCS-märkta papper av god kvalité för att alla mönster och läromedel ska hålla under lång tid. Vi vill att våra läromedel ska hålla under lång tid och skapa mervärde för både lärare, elever och vår natur.

Vi trycker alltid våra stora upplagor på miljöcertifierade tryckeri. Små och mindre upplagor trycks in-house på Freja Skapargård AB på miljöcertifierade papper.

Vi levererar vanligtvis 1-2 gånger i veckan. Räkna med 10 dagars leverans pga e-fakturans systemuppdateringar.

Via vårt nyhetsbrev SLÖJD BREVET får du information när du kan beställa samt även nyheter. Vi skriver 2-4 gånger per år.

Obs! Slöjdserien® och sömnadsmönster säljs endast till skolor/utbildningsföretag.

ANNETTE PHILIP DESIGN AB

Vårt systerföretag som heter ANNETTE PHILIP DESIGN AB, kanske du har träffat på Syfestivalerna runt om i Sverige. Här säljer vi egendesignade tyger till både privatpersoner, företag och butiker.